deanontheroad.reismee.nl

Day 14 Riga Last day before going home

Het is gelukt… dan wel iets te laat wakker maar hoe dan ook lopenwe in de Zoo!

We hebben er ook mooi weer bij dus dit wordt vast een hele goede laatste dag van onze trip! De Zoo stamt uit 1912. Een mooie klassieke dierentuin die ook tijdens WOII opening gebleven.

In tegenstelling tot Helsinki en Tallinn (het nieuwe gedeelte) waar je eigenlijk meer in natuur/park rondwandelt, is het hier wel echt dierentuin. Mooi en gezellig opgezet. Aan de oude verblijven wordt hard gewerkt om deze diervriendelijker dan wel ruimer te maken, of er worden compleet nieuwe verblijven gebouwd. Bij dieren die nog niet van gerenoveerde verblijven gebruik kunnen maken hebben ze een aantal oude verblijven gekoppeld zodat ze in ieder geval meer beweegruimte hebben.

Wat leuk is, is dat ze de oude authentieke gebouwen die vroeger als restaurant dienden, hebben bewaard. Soms voor andere doeleinden gebruikt maar als bezoeker kan je overal in en alles zien. Onderstaande foto is het vroegere restaurant. Klein, knus en met openhaard. Hoe knus is dat.


Bij de oorspronkelijke bouwplannen was bovenstaand gebouw als chique restaurant bedoeld. Het werd in 1914, 2 jaar na de opening van de dierentuin, gebouwd. Het fungeerde nu nog steeds als restaurant maat alleen tijdens openingstijden van de dierentuin. Vanaf de andere kant van het restaurant heb je fantastisch uitzicht op het meer.

Het is geen grote dierentuin. Een rondje van 4 km is afdoende om alles te hebben gezien. In Tallinn was dat het dubbele. Maar de Zoo is zeker de moeite waard. Erg leuk!

De affiches van de dierentuin door de jaren heen zijn bewaard gebleven. Onderstaand affiche is uit de jaren veertig.

Inmiddels is het tegen tweeën. We halen een bak koffie en een Sprite en gaan door naar het volgende doel.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!